Ultima oră! Orașul din România care a fost înghițit de ape și a rămas în beznă! Autoritățile au pornit alarma

Județul Gorj s-a aflat aseară sub cod galben de vijelii! La Târgu Jiu, în jurul orei 17:00 s-a așternut un nor negru peste oraș, iar vântul a bătut cu putere, potrivit gorj-domino.ro. Meteorologii au anunțat cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului, fenomene care vor fi prezente până joi seara. Între timp, orașul Târgu Jiu a fost înghițit de ape și în centrul orașului, apa ajunge până la nivelul genunchiului.

Trei acoperişuri din oraşul Târgu Cărbuneşti au fost distruse de vânt şi mai multe străzi din centrul municipiului Târgu Jiu au fost inundate ca urmare a precipitaţiilor, în plus, grindina care a căzut aici măsura zeci de centimetri iar rețeaua electrică a fost și ea afectată. Avertizarea populației a fost făcută cu ajutorul sirenelor.

Cantitatea de precipitații a inundat mai multe străzi din Târgu Jiu deoarece sistemul de canalizare nu a mai putut face față debitului.

Miruna Prejbeanu, purtător decuvânt al IPJ Gorj a declarat: ,,S-a circulat în condiţii de ploaie, însă nu au fost străzi închise. Pe strada Popa Şapcă, bucăţi din faţada unui bloc stăteau să cadă, dar s-a intervenit cu angajaţii primăriei şi a fost înlăturat pericolul”.

În localitățile Polovragi și Novaci a existat grindină puternică, curțile oamenilor fiind acoperite de un strat alb de grindină, un localnic a fotografiat ,,piatra” care avea o grosime de zeci de centimetri, potrivit RTV.

Conform aceleiași surse, circulaţia feroviară pe Defileul Jiului a fost îngreunată, după ce mai multe crengi au căzut pe reţeaua electrică, cei care au intervenit pentru a îndepărta crengile au fost lucrătorii de la SDN.

În orașul Târgu Cărbunești trei case au fost distruse de vijelie, iar acoperișul unui bloc a fost purtat pe opt mașini, de asemenea și acoperișul unei case a fost zburat pe o altă casă.

Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Lt.col. Dumitru Petrescu” Gorj a declarat: ,,Sistemul public de alarmare a fost activat în municipiul Târgu Jiu având în vedere situaţia înregistrată la Timiş. De asemenea, la Târgu Cărbuneşti au fost desprinse trei acoperişuri, unul dintre acestea fiind proiectat pe acoperişul unei alte case. Nu s-au înregistrat victime”.

Iată un clip postat de un localnic, alături de câteva imagini de la fața locului:

g1

g2

g3

g4

g5

g6

g7

g8

Surse: wowbiz.ro, RTV.net, ziare.com, gds.ro 

(0)

Advertisement
loading...