Supa crema de legume cu spanac

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 2 cepe medii
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 150 gr frunze de spanac
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul si mai lasam la calit 2-3 minute.

Dovlecelul, cartofii si morcovul se curata si se taie grosier, apoi se adauga peste ceapa. Punem apa atat cat sa acopere legumele, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba 20- 30 de minute.

Separat punem apa cu putina sare intr-o oala pe foc, iar cand incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il fierbem timp de doua minute. Il scurgem fara sa aruncam apa.

Cand legumele au fiert, le trecem prin blender, apoi adaugam spanacul, iar daca supa este prea groasa, se poate adauga putin din apa unde a fiert spanacul.

Pofta buna!

Loading...
Advertisement
loading...