Placinta cu carne si ciuperci

INGREDIENTE

Pentru aluat

  •  300 g faina
  •  100 ml ulei
  •  1 plic praf de copt
  •  200 ml iaurt
  •  chimen
  •  sare, piper
  •  2 linguri ulei

Pentru umplutură

  •  500 g piept tocat de pui
  •  2 ouă
  •  100 g ciuperci
  •  2 cepe
  •  verdeaţa, dupa gust

Extra

  •  1 lingura ulei pentru uns tava
  •  1 gălbenuş și 1 lingura apă pentru uns plăcinta

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat

  • Iaurtul se amesteca cu uleiul, se adauga faina amestecata cu praful de copt, chimenul si sare.
  • Framânta bine si intinde doua foi subţiri cu ajutorul unui sucitor.

Pentru umplutura

  • Caleste ceapa în ulei, se adauga carnea deaspura la calit. Presara condimentele, se amesteca si se pun si ciupercile.
  • Lasa 10 minute pe foc mic spre mediu. Ia de pe foc si adauga verdeaţa tocata, ouale crude si se amesteca bine.

În tava unsa cu ulei se asaza o prima foaie, se repartizeaza umplutura si se acopera cu cea de-a doua foaie. Taie aluatul fâsii si se modeleaza, dupa imaginaţie. (Daca nu vrei sa il tai, intinde o foaie simpla deaspura)

Unge placinta cu galbenusul de la 1 ou amestecat cu putină apă.

Da la copt in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Cand este gata, lasa sa se raceasca aproape de tot in tava.

Pofta buna!


Loading...
Advertisement
loading...