Dovlecei crocanti in crusta de pesmet

Ingrediente

3 dovlecei
2 oua
100 gr faina
200 gr pesmet
praf de usturoi
sare

Mod de preparare

Taiem dovleceii bastonase. Eu am folosit dovlecei de tip zucchini dar puteti folosi si dovlecei romanesti.
Ii presaram cu sare si ii lasam 5-10 minute cat sa isi lase apa.
Dam prin faina dovleceii.
Batem oul cu un praf de usturoi si dam apoi dovleceii prin ou.
Scurgem dovlecelul de excesul de ou si il tavalim prin pesmet, astfel incat sa fie acoperit in totalitate.
Prajim dovleceii in ulei incins, pe amble parti. Daca doriti o varianta mai prietenoasa ii puteti face la cuptor.
Scoatem dovleceii pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul  de ulei.
Noi i-am savurat cu sos tzatziki, facut in casa, proaspat si racoritor.
Pofta buna!

Loading...
Advertisement
loading...