A nins în România! Stratul de zăpadă a atins deja câțiva centimetri. Unde este locul din România în care ne putem bucura de zăpadă:

Nici nu a venit bine toamnă, că iarna îşi face simţită prezenţa. În Munţii Ţarcu a nins joi, iar stratul de zăpadă a ajuns la trei-patru centimetri, potrivit Agerpres.

Frigul şi-a pus amprenta în România. În Munţii Ţarcu s-a aşternut deja zăpada. Salvamontiştii sunt pregătiţi pentru eventualele neplăceri.

„A nins pentru prima dată în acest sezon, dar nu este un lucru neobişnuit pentru Munţii Ţarcu, unde altitudinea maximă este de aproape 2.200 metri, în Vârful Căleanu. În Munţii Ţarcu, în această perioadă este ceaţă, fapt pentru care sfătuim turiştii să nu plece fără echipament adecvat, să nu se aventureze şi să aibă în dotare telefoane mobile cu funcţia GPS activată.

Salvamontiştii sunt pregătiţi, ca întotdeauna, să vină în ajutorul turiştilor, însă trebuie şi ei să aibă grijă şi să nu-şi pună nici vieţile lor şi nici pe cele ale salvatorilor în primejdie”, a afirmat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont – Salvaspeo Caraş-Severin.

(0)

Advertisement
loading...